You Are Here: Home » Artikelen » Verslag Masterclass 22 september 2016

Verslag Masterclass 22 september 2016

claVerslag Salesmagazine Masterclass i.s.m. Hovingh & Partners

Gisteren organiseerden we de 3 masterclass voor sales leadership van dit jaar. Met nog maar 1 te gaan reden genoeg voor een kort verslag en learnings uit deze mooi sessie en bijdragen van verschillende commercieel managers.

In plaats van een vastgesteld programma heeft onze salesmaster Heino Hovingh de vraag aan de groep gegeven wat zij graag zouden willen behandelen op basis van hun grootste uitdagingen in hun werk en persoonlijk leerdoelen.

Ondanks dat de deelnemers uit diverse branches komen zien we altijd weer dat we als commercieel managers veel uitdagingen gemeen hebben en er vaste patronen te herkennen zijn.

Uitdaging 1:  Van strak plan naar strakke uitvoering

Uitdaging 2:  Salesteam naar hoger niveau ‘conceptueel verkopen’ brengen ipv product verkoop.

Uitdaging 3: Focus om strategische doelen te behalen i.c.m. operationeel werk die ons dagelijks bezigt.

Deze gemeenschappelijke doelen werden door interactief doorgenomen door een mooie mix van toepasbare methodieken en tools, gecombineerd met praktijkcases en best practices van deelnemers.

Juist deze combinatie maakte de masterclass een succes, toepasbare tips, praktijkvoorbeelden die de methodieken lieten zien en samen met je tafelgenoten aan de slag om dit zelf te ervaren.

Wat ons iedere keer gelukkig weer verbaasd is dat er weinig mogelijkheden geboden worden voor commercieel managers om zelf te leren. Zij sturen teams aan en geven dagelijks leiding maar de eigen ontwikkeling blijft daardoor soms achter. Juist ervaringen delen met elkaar, aangevuld met nieuwe inzichten en best practices van succesvolle salesorganisaties geeft zo veel inspiratie en energie dat we deze masterclasses nog lang blijven organiseren.

Het was een waar genoegen weer enkele bekende en nieuwe commercieel leiders te ontmoeten, nogmaals dank voor jullie komst en tijd en na de tips van gisteren gaat het vast nog beter!

Met vriendelijke groet,

Marcus Hinrichs & Marc Trebels

Salesmagazine.nl

Leave a Comment

© 2012 SalesMagazine. Design 010graphics

Scroll to top